40-45st lussekatter: 200g margarin/smör 5dl mjölk 40 g jäst 2dl socker 1 paket (0.5g) saffran (2 st om man vill ha det mycket gult, använd 2 paket!) 1,7l (ca 1kg) vetemjöl ägg till pensling Smält fettet i en kastrull Häll på mjölken och värm till fingervarmt (ca 37 grader) Häll spadet över den söndersmulade jästen i en skål Tillsätt socker och finstött saffran (stöt den tillsammans med en socketbit) (med färdig finmald saffran är detta steg ej strikt nödvändigt) Blianda i drygt hälften av mjölet Arbeta degen tills den börjar bli seg Låt jäsa en kvart övertäckt med bakduk Tillsätt resten av mjölken lite i taget Arbeta degen blank och smidigt Tag upp den på bakbordet Baka ut degen till lussekatter Låt bullarna jästa på plåt till dubbla storleken Pensla med uppvispat ägg Grädda bullarna i 225-275 grader i 6-8 minuter.